Wednesday, October 18, 2006

España

Den här helgen tillbringade jag i Barcelona. Vilken stad! En vacker hamn med lyxbåtar och gamla fisketrålar om vart annat, en fin strand, glammiga shoppingstråk, underbart fascinerande arkitektur som är som hämtad från en saga eller en Star Wars-film och massor av solljus, god mat och härlig sangria.

Att se La Sagrada Familla, den stora katedralen som aldrig blir färdigbyggd, var fantastiskt. Arkitekten Antoni Gaudi som ritade den och massor av andra unika byggnader i Barcelona måste verkligen ha varit en galning. Blomsterarrangemang, färgade fruktklasar, pelare i form av skelettdelar, lutande fönster, specialutformade balkonger, klängväxter, målade fasader - allting finns i Gaudis verk. Ingenting var omöjligt för honom och husen är fortfarande idag, hundra år senare, fantastiska unika kreationer.

Jag känner mig inspirerad!

Tapas, sol och häftig arktitektur är nog allt en människa behöver.

6 Comments:

Blogger Anne said...

Hej Ylva
Har också varit i Barcelona. Min dotter bodde där efter gymnasiet och jag var och hälsade på. Besökte Park Güell istället eftersom katedralen ingav svindel redan på håll.
Hoppas allt är bra med dig.
Får man skriva det på en blogg? ;-)
2008 kommer vi till Flemingsberg. Är du kvar då? Eller är du redan nån annanstans? ahr inte följt din blogg men börjar nu!

10:34 pm  
Blogger zanza67 said...

avundsjuk...men vad kul att du varit där o njutit...är nog staden som jag vill till som jag inte varit i förutom madrid/rom...

12:15 am  
Blogger Tyler Durden said...

Det som jag fascinerades av i Sagrada Familia var att varenda kvadratcentimeter var noga planerat och smyckat med nånting, även högst upp i spirarna där ingen riktigt kan se om man inte tar trapporna upp dit. När folk frågade honom varför varför det skulle bli så svarade han "så att änglarna kan se det". Du har helt rätt...spritt språngade galen.

9:15 pm  
Blogger Y.G said...

Anne: Jag är inte kvar i Flemingsberg längre, men vi kanske ses ändå...?!
Zanza67: Jo Barca var riktigt trevligt!!
Tyler Durden: Japp, galen som sagt. :-)

9:24 pm  
Blogger Anne said...

Upptäckte att du verkar jobba åt Ung företagsamhet. Min gamla arbetsplats Sjödalsgymnasiet brukar alltid utmärka sig där. Kursen Medierna och samhället har försvunnit nu när programmet gjordes om, men det kommer ibland nån sån som du som tar en termin hos oss. Då blir jag nostalgisk.

9:26 pm  
Blogger Y.G said...

Hej Anne! Ja Sjödalsgymnasiet med Micke i spetsen utmärker sig alltid och det är härligt att se! I år driver även Sågbäcksgymnasiet så det är full fart i Huddinge...

11:11 pm  

Post a Comment

<< Home